Det är inte automatiskt den starkaste som överlever!

Det är inte automatiskt den starkaste som överlever!

Vi pratar E-handelslösningar och bland det första du står inför är valet mellan att komma igång snabbt och billigt – eller bygga skräddarsytt och framtidssäkert. Med andra ord, att fylla en färdig form eller att skapa formen utefter vad du själv vill fylla den med.

Det är ett avgörande vägval, med stora konsekvenser – därom vittnar alla vi pratat med. För de flesta som valt den enkla vägen med en färdig standardlösning kommer känslan av att vara inmålad i ett hörn redan innan det första året har gått.

Standardlösningarnas stora svaghet är de begränsade möjligheterna till anpassning till de egna behoven – och inte minst nya framtida förutsättningar. ”One size fits all” funkar för de flesta inget vidare när det handlar om kläder – det blir för tajt eller för löst. Detsamma gäller E-handelssystem. Eftersom verkligheten – på nätet mer än någon annanstans – förändras allt snabbare. Vill vi därför slå ett slag för att välja ett maximalt flexibelt och öppet E-handelssystem. Det kräver lite mer eftertanke, och kostar ibland (men inte alltid) lite mer initialt – men möjligheterna att lyckas blir så mycket större.

Charles Darwins, som lade grunden till den moderna evolutionsläran, drog en slutsats som känns träffande i sammanhanget: ”Det är varken den starkaste eller mest intelligenta som överlever, utan den som är bäst på att anpassa sig till förändringar.”

Kika in på sweetcharlie.se, kanske hittar du något vi kan vi hjälpa till med. Om inte så får du åtminstone veta hur udda namnet kom till.

Vill du ha fler tänkvärda tankar om E-handel, dra ett mejl till jonatan@sweetcharlie.se

Är det läge att prata e-handel över en kopp?


* obligatorisk